<!--<style ><!--/*<!-- -->

This page has been moved to a new address. Redirecting....

<!-- /*--><!--/*--> Brittany Elizabeth: Geld sparen

12 april 2015

Geld sparen

Geld sparen. Heel veel mensen hebben daar moeite mee wat ik best kan begrijpen maar zelf kan ik echt wonder boven wonder heel goed sparen. Daar ben ik natuurlijk zelf wel erg trots op en blij mee. Ik deel wel is tips met vrienden en vriendinnen en het leek mij daarom ook leuk om jullie mijn tips en tricks te vertellen. Ben jij slecht in geld sparen? Lees dan voor al verder!


Spaardoel
Ten eerste, waarom ben je aan het sparen? Een doel hebben is erg handig. Wil jij een nieuwe laptop kopen of die super dure schoenen? Het kan natuurlijk allemaal. Als je een doel hebt dan heb je ook wat om naar uit te kijken en zal je niet snel je portemonnee erbij pakken voor iets wat minder belangrijk is.

Per maand 
Reken even uit hoeveel je per maand verdiend en hoeveel je dus opzij kan leggen. Je hoeft natuurlijk niet telkens honderden euro's op zij te leggen. Je kan ook beginnen met bijvoorbeeld tien euro per maand en hoe beter je word met sparen hoe meer je op zij kan leggen.

Automatisch sparen
Als je geld opzij legt hoeft dit natuurlijk niet meteen in een spaarpot. Je kan ook een spaarrekening nemen natuurlijk. Wat je dus kunt doen is jou spaarbedrag iedere maand automatisch naar je spaarrekening laten overschrijven. Dan hoef je het zelf niet allemaal bij te houden, dan word het automatisch gedaan.

Pinnen
Ken je dat, je hebt een brief van twintig in je portemonnee liggen en op een of andere wonderbaarlijke manier is hij opeens verdwenen? Meestal heb je hem dan al uit gegeven of je hebt hem misschien wel kwijt geraakt, dan is het natuurlijk al te laat. Gebruik dus gewoon je pin pas, zo kan je ook niks kwijt raken.

Internet bankieren
Met internet bankieren kan je meteen zien hoeveel je uit geeft en waar. Neem het even allemaal door en schrijf op wat je allemaal had gekocht wat eigenlijk onnodig was en onthoud dat voor de volgende keer dat je iets onnodigs wilt kopen.

Extra portemonnee 
Wat voor mij helpt is een extra portemonnee. Nu denken jullie waarom een extra portemonnee? Als ik brief geld of klein geld heb doe ik dat gelijk in mijn extra portemonnee. Die portemonnee neem ik nooit met mij mee dus kan het dus ook niet uitgeven. Na een tijdje doe ik hem open en ga ik eens tellen hoeveel ik heb. Wat geeft het je een goed gevoel zeg als je opeens heel veel geld hebt! 

GIRO Mama en Papa
Ben je nou echt gewoon heel slecht in sparen en zie je het gewoon even niet meer zitten. Geef je geld en pinpas aan één van je ouders. Leg uit aan ze waarom je dit doet en zorg voor duidelijkheid. Stel doelen voor jullie zelf op. Je hebt er natuurlijk niks aan als je na 1 keer vragen meteen je geld en pinpas terug krijgt. Daarom zijn regels en doelen belangrijk. Dus papa en mama, wees streng!
<div id="NDU0OTQ1MQ=="><a href="https://activate.bloglovin.com/profile/4549451"><img src="https://activate.bloglovin.com/common/images/badge1.png" width="200" height="200"/></a></div>

Zijn jullie goed in sparen?

Liefs, Brittany


Labels:

4 reacties:

Op 12 april, 2015 , Blogger Unknown zei...

Ik spaar elke maand een bedrag. Ik heb een bedrag dat ik uit mag geven en de rest zet ik op me spaarrekening

 
Op 12 april, 2015 , Blogger Unknown zei...

Hetzelfde geld voor mij! Ik zet elke maand een bepaald bedrag op mijn spaarrekening. Ook spaar ik contant geld, meestal €50 per maand.

 
Op 12 april, 2015 , Blogger Unknown zei...

Ik heb een jaar lang al mijn muntgeld in een spaarpot gedaan en had een flink bedrag gespaard! En daar merk je toch niet heel veel van, als dat niet meer in je portemonnee zit.

 
Op 12 april, 2015 , Anonymous lieke zei...

Wat een goede tips! Ik kan eigenlijk best heel goed sparen, doe dat al sinds ik werk, en toen ik Begon was ik 16! Ik pijn inderdaad bijna alles. De huishoudpot voor de boodschappen echter contant met een n andere portemonnee. Zo zie ik hoeveel ik per week uit geef aan boodschappen en bij ons werkt dat perfect! Liefs!

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage